Dziś jest: Piątek 29 kwietnia 2022, imieniny: Piotra i Pawła

2017-11-03 12:33:38

WYPIEKI, WYROBY, POTRAWY BOŻONARODZENIOWE

 

REGULAMIN KONKURSU

„WYPIEKI, WYROBY, POTRAWY BOŻONARODZENIOWE”

1.CEL KONKURSU
1.Wyłonienie najbardziej atrakcyjnej potrawy w trzech kategoriach:

 

  1. I kategoria WYPIEKI
  2. II kategoria WYROBY
  3. III kategoria POTRAWY.

2. Propagowanie bogactwa i różnorodności zachodniopomorskich  tradycji kulinarnych.

3. Promowanie społecznej aktywności mieszkańców wsi.

2. ORGANIZATOR KONKURSU

Stowarzyszenie ”WIR” -Wiejska Inicjatywa Rozwoju,  Gmina Stargard,

3. ORGANIZACJA KONKURSU

  1. Udział w konkursie powinien być poprzedzony zgłoszeniem uczestnictwa w konkursie, który odbędzie się 14 grudnia 2017 r. w świetlicy wiejskiej w Żarowie gm. Stargard.Zgłoszenia można dokonać osobiście lub telefonicznie – tel.: 91-578-43-78 lub email: wir-lgd@wp.pl
  2. Organizator nie zwraca uczestnikom kosztów udziału w konkursie.
  3. Organizator zastrzega sobie prawo do nieodpłatnego dysponowania recepturami na zgłoszone do konkursu potrawy, ich wykorzystania  do działań związanych z promocją regionu.
  4. Organizator zapewnia uczestnikom miejsce do zaprezentowania potraw konkursowych.

 4.WARUNKI UCZESTNICTWA:

  1. Uczestnikami konkursu mogą być  pełnoletni mieszkańcy obszarów wiejskich, członkowie reprezentujący Koła Gospodyń Wiejskich i inne organizacje działające na obszarze wiejskim.
  2. Uczestnicy akceptacją zasady określone w regulaminie.
  3. Zabezpieczenie, według własnego uznania, we własnym zakresie i na własny koszt niezbędnych do prezentacji i degustacji naczyń i sprzętu
  4. Udostępnienie jednej porcji (co najmniej 200g ) potrawy do oceny organoleptycznej dla komisji konkursowej,
  5. Uczestnikami konkursu nie mogą być przedstawiciele organizatora, członkowie komisji oceniającej potrawy oraz ich bliscy.
  6. Jeden uczestnik może zgłosić do konkursu tylko jedną potrawę w każdej kategorii.
  7. Po ocenie przez Komisję uczestnicy konkursu przygotowują bezpłatną degustację ze swoich dań dla wszystkich uczestników.

5.ROZTRZYGNIĘCIE KONKURSU

  1. Oceny WYPIEKÓW, WYROBÓW I POTRAW oraz wyboru zwycięzców w poszczególnych kategoriach dokona komisja konkursowa.
  2. Kryteria oceny obejmują:
  1. Wygląd/Estetyka - od 1 do 5 pkt.
  2. Smak - od 1 do 5 pkt.
  3. Oryginalność - od 1 do 5 pkt.
  4. Tradycyjność przepisu - od 1 do 5 pkt.

6. NAGRODY

  1. dla pierwszych trzech miejsc w każdej z kategorii nagroda rzeczowa.
  2. wyróżnienia – nagrody rzeczowe- fartuszki.

7. PROMOCJA WYNIKÓW KONKURSU

Wyniki konkursu ogłoszone zostaną w mediach oraz na stronie internetowej  Stowarzyszenia „WIR”-Wiejska Inicjatywa Rozwoju.Wszyscy uczestnicy konkursu wyrażą pisemną zgodę na

-przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.)

-rozpowszechnianie wizerunku zgodnie z  ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych ( Dz. U. z  2006 nr 90 poz. 631.)

dla potrzeb niezbędnych do realizacji Lokalnej Strategii Rozwoju na lata 2014-2020 w tym na potrzeby organizacji i promocji konkursu.



+ dodaj swoją opinie
Autor:
E-mail:
Treść:
Weryfikacja:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych z formularzu, dla potrzeb niezbędnych do publikacji komentarza - zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. "O ochronie danych osobowych" (Dz. U. z 2016 r. poz. 922). Kierownik jednostki jest procesorem danych osobowych.

Komentarze są własnością ich twórców.
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Czytaj również

Obsługa techniczna
ALFA TV

Szukaj

Biuletyn Informacji Publicznej



Elektroniczne Biuro Obsługi Interesanta



elektroniczny samorząd

System Rada



Lokalne Centrum Certyfikacji



Dziennki Ustaw



Monitor Polski



e - Wrota Powiat Stargardzki

ISO

Kalendarz

  Kwiecień 2022 >>
Pn Wt Śr Cz Pt So Ni
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30